Još jedna uspješna Biciklijada.

Danas (nedjelja, 08.05.2016.godine) je, u organizaciji Biciklističkog kluba Tešanj, održana još jedna, četvrta po redu, biciklijada“Proljeće 2016”. Okupljanje učesnika je počelo već iza 09:00 sati, na platou ispred OŠ “Huso Hodžić” u Tešnju. Do 10:00 sati već je bilo evidentirano 110 biciklista, od čega je, pored naših sugradjana, evidentiran i veliki broj učesnika iz drugih gradova i mjesta: Tuzla, Lukavac, Živinice, Gnojnica, Stjepan polje, Zavidovići, Kladanj, Kotor Varoš, Teslić, Doboj, jedna državljanka Francuske, nastanjena u Banjaluci, koja je u Tešanj biciklom iz Banjaluke došla dan ranije, te jedan državljanin Njemačke privremeno nastanjen u Tešnju.

Vozilo se na relaciji: Tešanj – Ćatin Greb – Voda Ključ – Kahvica, gdje se napravila duža pauza i odakle se jedna grupa odvažnijih biciklista MTB stazom kroz šumu spustila na izletište Kiseljak, dok se druga grupa mlađih i neiskusnijih biciklista vratila relacijom: Voda Ključ – Ćatin Greb – izletište Kiseljak, gdje je za sve učesnike obezbjeđen ručak i osvježenje.

Biciklijadu je podržalo 110 biciklista svih uzrasta od kojih je najstariji 68-godišnji član Biciklističkog kluba iz Kladnja, dok je najmlađi biciklista 7-godišnjak iz Lukavca, za koje je Biciklistički klub Tešanj pripremio i skromne nagrade. Biciklijadu je otvorio pomoćnik Općinskog načelnika, a istoj  je prisustvovao i predstavnik Biciklističkog saveza BiH, koji je bio izuzetno zadovoljan manifestacijom te predložio čelnicima kluba da se svakako priključe Biciklističkom savezu BiH, kako bi na još bolji način i u takmičarskom dijelu predstavili svoj klub.

Čestitamo pripadnicima Biciklističkog kluba Tešanj na još jednoj odličnoj organizaciji događaja a u nastavku donosimo nekoliko fotografija sa istog:

14 15 17 201912   910875634

Loading