Ragbi klub “TRK” Tešanj: Osvojen prvi zvanični trofej!

Svi oni koji barem malo prate ragbi znaju koliko rada i truda treba da bi se u ragbiju ostvario bilo kakav a kamoli zapažen rezultat.

Naš Ragbi klub “TRK” Tešanj postoji od 2012. godine, od kada nastupa u svim takmičenjima u organizaciji Ragbi saveza BiH. Učestvovao je i na međunarodnim turnirima, kako u “ragbiju 15” tako i u popularnoj “sedmici” te ragbiju na pijesku. Ima odličnu školu ragbija sa mnogo novih članova i već prema tome ne treba da brine za budućnost kluba.

Proteklog vikenda u Zenici osvojen je prvi zvanični trofej – pehar za osvojeno treće mjesto u seniorskom prvenstvu BiH u “ragbiju 7”. Iako su izgubili od “Čelika” (koji je u ovom sportu neprikosnoven u BiH) pružili su zaista sjajnu, momačku igru, odigrali neriješeno s RK “Gladijator” iz Dervente te pobijedili “Herceg” iz Mostara.

Kako nam kažu iz “TRK”-a, za ove rezultate zaslužni su prije svega igrači, entuzijasti koji kose travu, nose rašlje, obilježavaju teren, guraju kontejner do svoga mjesta, izdvajaju dio svog džeparca za putovanja, prolivaju litre znoja da bi imali ovo što sada imamo: Ragbi klub “TRK” Tešanj, organizovan i uspješan, sa prvim peharom u svojim vitrinama!

Takođe se zahvaljuju svima koji su pružali podršku, naročito Općini Tešanj, te se nadaju da će, nakon ovog rezultata i priznanja konačno moći zakucati i na vrata sponzora, kojeg do sada nisu imali.

Čestitamo.

2 3

Loading