Aktivnosti Ragbi kluba “TRK” Tešanj

Proteklih mjesec dana članovi Ragbi kluba “TRK” Tešanj imali su mnogo aktivnosti, što takmičarskih, što infrastrukturnih.

Prva je bila utakmica i težak poraz od seniorske ekipe Čelika u “ragbiju 15”, nakon koje se nastojalo oporaviti i vratiti u pogon igrače koji nisu igrali na ovoj utakmici. 3

Proteklog vikenda, klub je nastupio na Kupu BiH Ragbi, u organizaciji Ragbi saveza BiH, na kojem su momci dosta dobro odigrali, skor: Poraz od ekipe “Čelik 1” i pobjeda protiv ekipe “Čelik 2”.

4

Paralelno s takmičenjem nastavlja se sa radovima na stadionu u Mekišu gdje teren polako dobija planirani izgled. Radovi teku kako treba te bi do kraja ove godine 90% radova trebalo biti privedeno kraju.

76

Iz Ragbi kluba “TRK” zahvaljuju se svima koji su uz klub i daju podršku u ovim teškim vremenima kada se mnogi stariji klubovi gase i ne učestvuju u ligaškim takmičenjima, zbog nedostatka potrebnih sredstava.Većinu radova na terenu izvode sami članovi kluba te pozivaju sve zaljubljenike u ragbi i sport uopće, da pomognu kako bi ovaj teren dobio željeni izgled.

 

 

Loading