Novosti iz Ragbi kluba “TRK” Tešanj.

Članovi Ragbi kluba “TRK” Tešanj evo već petu zimu dočekuju na snijegu i pripremaju se za predstojeću sezonu. Kažu, zbog laganih minus 20 Celzijusa nisu bili baš svi na treningu ali su svi živi i zdravi, te nastavljaju dalje bez obzira na ove vremenske (ne)uslove.

Tešanjski ragbi nekako uspijeva i opstaje uprkos teškim uslovima za rad, ali u svakom pogledu ovi momci nastoje popraviti situaciju i, koliko je to moguće, još napredovati. Za ovu 2017. godinu planiraju, pored svojih redovnih takmičarskih aktivnosti, po prvi put organizovati međunarodni turnir u ragbiju na pijesku, u julu 2017. godine, a već imaju potvrde od nekoliko inostranih klubova za učešće na ovom turniru. Obećavaju mnoštvo iznenađenja uz sigurno odličnu zabavu na sportskom terenu!

Pored ovih aktivnosti, u ovoj godini ragbisti sve svoje snage upiru u realizaciju projekta “Rugby hram” – izgradnju prvog ragbi terena na ovim prostorima, na stadionu u Mekišu. Već je dosta urađeno na infrastrukturi, uređenju okoline i pristupnog puta te samog terena ali glavni posao tek predstoji a mi smo sigurni da će biti priveden kraju, na opću radost i sportista i zajednice.

Svaka čast momci, samo tako nastavite!

Loading