Osnivanje međuopćinske lige u streljaštvu.

U subotu, 04.03.2017. godine, u prostorijama streljane u okviru objekta “Musala”, sa početkom u 11:00 sati, na inicijativu Streljačkog kluba Tešanj, održan je sastanak predstavnika streljačkih klubova sa područja općina Tešanj, Doboj Jug, Maglaj i Zavidovići, sa ciljem sagledavanja stanja u ovoj sportskoj grani te formiranja međuopćinske lige u streljaštvu vazdušnom puškom.

Ispred Streljačkog kluba „Tešanj“ bili su prisutni Predsjednik kluba Izudin Handžić – Ćiro i Muhamed Ibrahimović, Streljački klub „Zigana“ su predstavljali Predsjednik Skupštine Miralem Bahtić i zamjenik predsjednika UO Mujo Pobrić, Streljački klub „Zavidovići“ predstavljali su Predsjednik kluba Haris Ćatić i Adnan Isović, Streljački klub invalida iz Maglaja predstavljao je Predsjednik Izudin Husanović, Sportski streljački klub „Paljuge“ iz Šija predstavljao je Almir Muslija a Streljački klub „Doboj Jug“ predstavljao je Predsjednik kluba Emir Begović.

Predstavnici Streljačkog kluba Tešanj, koji je bio domaćin i inicijator sastanka, prisutne su upoznali sa planiranim aktivnostima, te su nakon vrlo konstruktivne i objektivne rasprave usaglašeni nacrti dokumenata za ligu kao i kalendar takmičenja. SSK „Paljuge“ nije podržao inicijativu i za sada neće učestvovati u istoj zbog ranije planiranih obaveza. Ostali klubovi su dogovorili načela saradnje te će se u što skorije vrijeme organizovati novi sastanak (načelno je dogovoreno da domaćin sastanka bude Streljački klub invalida Maglaj), gdje će se verifikovati potrebni dokumenti.

Početak lige planiran je za 11.03.2017. godine a u istoj će se takmičiti učenici osnovnih škola, učenici srednjih škola i lica sa invaliditetom. Liga će imati 5 kola i završni turnir na kome će se proglasiti najbolje ekipe i pojedinci. Planirano je da svaki klub bude domaćin jednog kola a u skladu sa kalendarom takmičenja.

Početkom ove međuopćinske lige vršit će se promocija i popularizacija streljačkog sporta kod mladih te stvarati pretpostavke za formiranje kantonalne lige u streljaštvu, kao i kantonalnog streljačkog saveza.

Loading