Skupština SK “Zigana” Tešanj.

Prošle sedmice, tačnije u utorak, (28.03.2017.godine) u konferencijskoj sali preduzeća “Koteks” u Bukvi, Tešanj, održana je redovna izvještajna sjednica Skupštine Streljačkog kluba “Zigana” Tešanj.

Pored usvojenog Izvještaja o radu i Finansijskog izvještaja za 2016. godinu, te Plana rada za 2017. godinu, prisutnima su predstavljene i aktivnosti ovog kluba na formiranju Streljačke lige općine Tešanj te Međuopćinske lige u streljaštvu. Predstavnici “Zigane” su istakli da je rad kluba u ranijim godinama, kroz organizovanje “ZIGANA Open Kupa”, doveo do podizanja svijesti o streljaštvu i formiranja ovih liga.

Skupštinom je predsjedavao Predsjednik Skupštine Miralem Bahtić, a izvještaje je prezentovao Predsjednik Upravnog odbora Haris Sejdić. Skupštini je, u ime Sportskog saveza općine Tešanj, prisustvovao Mirsad Srkalović, Generalni sekretar Saveza, koji je prisutne upoznao o dosadašnim aktivnostima Sportskog saveza općine Tešanj, u oblasti streljaštva.

Nakon Skupštine, prisutnim je prezentovana i nova standard vazdušna puška “Hammerly AR20 Silver”, kalibra 4,5 mm, koja je odnedavno i u ponudi prodavaonice oružja i sportske opreme firme “Koteks”.

Loading