Tešanjski šahisti uspješni na Federalnom takmičenju.

Prema rezultatima sa Kantonalnog takmičenja u šahu održanom u Zenici, šest takmičara Šahovskog kluba Tešanj u kategoriji „Kadeti“ učestvovalo je na Federalnom takmičenju u šahu za juniore i kadete.

Ovo takmičenje održano je od 20. do 23. aprila 2017. godine u Zenici, u tehničkoj organizaciji Šahovskog kluba “Čelik” iz Zenice i pod pokroviteljstvom Šahovskog saveza Federacije BiH. Na takmičenju je učestvovalo rekordnih 111 takmičara iz 25 klubova, a naš grad predstavljalo je 6 takmičara i tri pratioca iz Šahovskog kluba Tešanj.

Najbolji rezultat postigla je naša Safija Ahmić, koja je u kategoriji djevojčica do 14. godina osvojila 1. mjesto i donijela zlato u naš Tešanj, te se ovim rezultatom direktno plasirala na Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u šahu, koje će se održati u Zenici od 20. do 23. maja 2017. godine.

Ostali naši takmičari zabilježili su sljedeće rezultate:

  • Muharem Hasanbašić, 5. mjesto,
  • Enida Šakota, 5. mjesto,
  • Emira Omerbašić, 6. mjesto,
  • Namir Rahić, 8. mjesto  i
  • Sejfo Kašibović, 9. mjesto.

Nažalost, nisu se uspjeli izboriti za medalje ali su pružili odlične partije i skupili vrijedna iskustva za dalja takmičenja.

Čestitamo našim mladim šahistima a naročito našoj Safiji Ahmić, kojoj želimo puno sreće i što bolji rezultat na predstojećem Državnom takmičenju.

Loading