Akcija Ragbi kluba “TRK” Tešanj.

Prije samo mjesec dana, Ragbi klub “TRK” Tešanj započeo je akciju izgradnje pješčanog terena za ragbi, pod nazivom “Uplati pijesak za novi ragbi pljesak”, a kako nam javiše naši ragbisti, definitivno je dogovorena svaka sitnica oko izgradnje terena na pijesku i radovi već mogu početi. Još par dana, još malo sreće, podrške i razumijevanja ljudi koji vole ovaj sport i spremni su pomoći, pa će se zaokružiti i kompletna finansijska konstrukcija.

Ovaj projekat sastoji se od planiranja, pripreme i izgradnje multifunkcionalnog sportskog pješčanog terena (prvenstveno za potrebe rugby i fudbal utakmica i treninga) u okviru sportskog kompleksa ”Šibovi” u Jelahu. Partner u projektu je Fudbalski klub “Borac” iz Jelaha koji je i vlasnik parcele na kojoj bi se gradio teren.

Iz Ragbi kluba “TRK” Tešanj se još jednom zahvaljuju svima koji su do sada pomogli u realizaciji ovog projekta te pozivaju ostale da se uključe u ovu akciju, kako bi sve bilo spremno za 15.07.2017. godine, kada je planirao svečano otvaranje ovog terena održavanjem Međunarodnog rugby turnira u pijesku – ”Beach Rugby”, na kojem će učešće uzeti 12 klubova iz Europske regije (Hrvatska, Česka, Srbija, Slovačka, Slovenija, Crna Gora, BiH, Italija, Francuska).

Još jednom pozivamo sve koji mogu i žele pomoći neka se jave i doniraju od srca koliko mogu. Sredstva možete uplatiti na račun Ragbi kluba “TRK” Tešanj, Raiffeisen bank BH, broj računa: 1610550027390019.

Loading