Akcija Ragbi kluba “TRK” Tešanj.

Prvenstvena misija Ragbi kluba “TRK” Tešanj je popularizacija ragbija kao sporta u BiH i regionu i razvoj ovoga sporta u našem gradu i općini, uz učinkovit, ekonomičan i transparentan način rada kluba, te stvaranje kvalitetnih sportista, trenera i ostalih sportskih radnika.

Popularizacijom union ragbija kao sporta u Bosni i Hercegovini kao i u cijeloj regiji, ovaj sport postaje zastupljen i u Tešnju, kroz formiranje Ragbi kluba “TRK” Tešanj. Odma po formiranju, započete su i aktivnosti oko pronalaženja i izgradnje stadiona za potrebe kluba. Klub a i njegovi igrači u okviru nacionalnog tima, igraju u Rugby Europe natjecanju, zatim u Regionalnoj rugby ligi, te na revijalnim natjecanjima i utakmicama, promovirajući na taj način svoj grad i državu.

Klub je već ranije uspješno sproveo akciju adaptacije stadiona u Mekišu, koji ima travnati teren, a ovom novom akcijom planirana je izgradnja i pješčanog terena. Nakon analize potencijalnih lokacija na općini Tešanj izabran je teren uz fudbalski stadion “Šibovi” u Jelahu.

Ovaj projekat sastoji se od planiranja, pripreme i izgradnje multifunkcionalnog sportskog pješčanog terena (prvenstveno za potrebe rugby i fudbal utakmica i treninga) u okviru sportskog kompleksa ”Šibovi” u Jelahu. Partner u projektu je Fudbalski klub “Borac” iz Jelaha koji je i vlasnik parcele na kojoj bi se gradio teren.

Cilj je dobiti teren koji bi se mogao iskoristiti za razne sportske aktivnosti kako natjecateljske tako i za treninge pojedinih sportskih klubova ili pojedinaca.

Nakon završetka radova na terenu, projektne aktivnosti bi bile zaokružene organizacijom Međunarodnog rugby turnira u pijesku – ”Beach Rugby”, na kojem će učešće uzeti 12 klubova iz Europske regije (Hrvatska, Česka, Srbija, Slovačka, Slovenija, Crna Gora, BiH, Italija, Francuska)

Izgradnjom terena nastoji se animirati mlade ljude da se aktivnije uključe u sport, kulturu i umjetnost i podstaći njihovo razmišljanje i razvoj u pravom smjeru. Najveća prepreka u realizaciji projekta su naravno finansije. Zato su u klubu odlučili da pokrenu akciju pod nazivom: “UPLATI 30 KM ZA PIJESAK ZA NOVI RAGBI PLJESAK”!

Za ovakav obiman projekat potrebna su značajna financijska sredstva a svi koji mogu i žele pomoći neka se jave i doniraju od srca koliko mogu. Sredstva možete uplatiti na račun Ragbi kluba “TRK” Tešanj, Raiffeisen bank BH, broj računa: 1610550027390019.

Loading