Prvenstvo BiH u “ragbiju 7” – Ragbi klub “TRK” Tešanj ostvario veliki uspjeh.

Jučer (nedjelja, 11.06.2017. godine) je naš Ragbi klub “TRK” bio domaćin drugog turnira Prvenstva Bosne i Hercegovine u “ragbiju 7”, koji je održan na stadionu “Luke” u Tešnju, sa početkom u 13:00 sati.

Pored domaćina takmičenja, našeg Ragbi kluba “TRK” Tešanj, na turniru su učestvovali još i RK“Čelik” iz Zenice, RK “Herceg” iz Mostara i RK “Gladijatori” iz Dervente.

Na ovom turniru su naši ragbisti ostvarili najznačajniji uspjeh od osnivanja kluba u jednom zvaničnom takmičenju, osvajanjem drugog mjesta u izuzetno jakoj konkurenciji pokazali su da se na njih može ozbiljno računati.

Izvještaj sa turnira:

Sudije: Kemal Šestić i Benjamin Karić, Delegat: Jasmina Čerim.

Rezultati:

TRK Tešanj – Herceg Mostar 22:12 (12:7)
Gladijatori Derventa – Čelik Zenica 0:27 (0:17)
Čelik Zenica – TRK Tešanj 44:0 (22:0)
Herceg Mostar – Gladijatori Derventa 21:24 (7:12)
TRK Tešanj – Gladijatori Derventa 38:7 (24:0)
Herceg Mostar – Čelik Zenica 7:34 (0:20)

Poredak:
1. Čelik Zenica,
2. TRK Tešanj,
3. Herceg Mostar,
4. Gladijatori Derventa.

Dobra igra nije prošla nezapaženo pa su i poziv selektora državne reprezentacije dobili dvojica “Trkovaca” – Jasmin Karapandžić i Armin Čerim, kojima čestitamo na pozivu i želimo da sa našom reprezentacijom ostvare što bolji plasman na kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Bugarskoj.

U okviru turnira održan je i GIR festival za djecu, u kojem su i naši mladi ragbisti odličnim igrama i pobjedama protiv svojih vršnjaka iz Mostara i Dervente osvojili prvo mjesto.

Čestitamo.

Ragbi tim “TRK” Tešanj

Kadeti Ragbi kluba “TRK” Tešanj – pobjednici GIR festivala

 

Loading