Biciklistički klub Tešanj na Vlašiću.

Proteklog vikenda, Biciklistički klub Tešanj je, u saradnji sa Biciklističkim klubom Vitez, organizovao dvodnevno biciklističko druženje za svoje članove na našoj prelijepoj planini Vlašić.

Prekrasne bosanskohercegovačke planine uvijek su bile najbolje rješenje za opuštanje i uživanje. Želeći iskoristiti ovaj, po svemu sudeći posljednji topli  i sunčani vikend ove godine, 15 članova kluba se u subotu uputilo na Vlašić koji, iako poznat kao skijaška destinacija, nudi mnoštvo opcija za biciklističku vožnju.

Prvi dan je dio biciklista uživao u šetnji po Vlašiću, međusobnoj razmjeni iskustava i demonstraciji praktičnih biciklističkih vještina, kao i praktičnoj obuci članova kluba u što efikasnijem korištenju bicikla, otklanjanju sitnijih kvarova, podešavanju mjenjača brzina, te svega ostalog korisnog za svakog biciklistu.

Nakon provjere usvojenog znanja, uslijedilo je i zajednički ručak te druženje do kasno u noć u prelijepom ambijentu vikendice našeg domaćina – kolege bicikliste iz Viteza.

Drugog dana ekspediciji se priključio se i ostatak ekipe te su se, zajedno sa kolegama iz Biciklističkog kluba Vitez, uputili na srednje zahtjevnu kružnu turu Babanovac – vrh Vlašića (repetitor) – Babanovac.

Prelijepa priroda, borova šuma okupana suncem u punom sjaju i svježi zrak, ne dozvoljavaju umoru da savlada bicikliste. I pored nekoliko neizostavnih padova, sitnih kvarova na biciklu i pogrešnih skretanja, ekspedicija se u popodnevnim satima sretno vratila na odredište, umorna ali izuzetno zadovoljna i prepuna utisaka, što se ogledalo na licu svakog bicikliste.

Nakon zajedničkog ručka i oproštaja sa kolegama iz Biciklističkog kluba Vitez, sa kojima je dogovorena i buduća uspješna saradnja, ekipa se vraća u Tešanj, umorna ali zadovoljna i napunjenih baterija.

Naravno, i ova avantura Biciklističkog kluba Tešanj zabilježena je stotinama fotografija a mi u nastavku donosimo samo djelić ove pozitivne priče.

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com