Juniorska selekcija KK “Gradina” Tešanj na Državnom prvenstvu.

Nakon odlične sezone omladinskih selekcija KK “Gradina” Tešanj u Ligi mladih ZDK, gdje su 3 od 4 takmičarske selekcije obezbijedile plasman u play-off  ove Lige, juniorska selekcija “Gradine” je ovu fenomenalnu sezonu okrunila plasmanom na završnicu prvenstva BiH, za igrače do 18 godina.

Žrijebom je odlučeno da naši juniori nastupaju u grupi sa ekipama OKK “Sloboda” Tuzla i KK “Fojnica”. Domaćin turnira bio je grad Tuzla, a u međuvremenu je ekipa KK “Fojnica” otkazala učešće na turniru, tako da je o prolasku u viši nivo takmičenja odlučivala samo jedna utakmica, između domaćina, OKK “Sloboda” i naših juniora iz KK “Gradina” Tešanj.

Ova utakmica je odigrana u subotu, 14.04.2018. godine, u velikoj dvoranu SKC “Mejdan” u Tuzli. Nakon velike borbe, naši juniori su ipak poklekli u zadnjoj četvrtini, pa je rezultat na kraju glasio 78:64 za domaću ekipu.

Svakako da je i sam plasman na završnicu Prvenstva BiH veliki uspjeh, a naši momci su pokazali dostojanstvo i u ovom časnom porazu, na čemu im svakako čestitamo i želimo puno sportske sreće i uspjeha u narednim takmičenjima.

 

 

Loading