Karate klub Tešanj: Još jedno uspješno polaganje za učenička zvanja.

U nedjelju, 24.06.2018. godine, u fiskulturnoj sali Osnovne škole “Huso Hodžić” u Tešnju, naš Karate klub Tešanj je za svoje članove organizovao još jedno uspješno polaganje za učenička zvanja u karateu, od žutog do smeđeg pojasa.

Uz prisustvo ispitivačke komisije Karate saveza FBiH, 42 člana ovog kluba su prezentovali svoja znanja i vještine, koje su sticali u proteklih nekoliko mjeseci.

Svi prisutni u dvorani imali su priliku uživati u ljepotama karatea, u fantastičnoj atmosferi, sa gromoglasnim aplauzima svim kandidatima koji su svojim izvedbama uspjeli da zadovolje kriterije komisije za polaganje.

U sklopu manifestacije, skromnim poklonima i pohvalama nagrađeni su i najbolji kandidati na polaganju, a takođe su nagrađene i dvije takmičarke kluba koje su na nedavnom održanom prvenstvu BiH u Jajcu za djecu za 2018. godinu, napravile zavidne rezultate.

Najbolji kandidati na polaganju za učenička zvanja:

  1. Najbolji kandidat za žuti pojas – Šarotić Adnan,
  2. Najbolji kandidat za oranž pojas – Klokić Lamija,
  3. Najbolji kandidati za zeleni pojas – Unkić Medina i Unkić Emrah.

Takmičarke koje su napravile zavidan rezultat na prvenstvu Bosne i Hercegovine:

  1. Merdić Emina, prvak BiH na Prvenstvu BiH u Jajcu,
  2. Ljevaković Lejla, drugo mjesto na prvenstvu BiH u Jajcu.

Bio je ovo svakako jedan lijep događaj kojim je obilježen završetak kalendarske polusezone, a iz Uprave kluba se i ovom prilikom zahvaljuju Komisiji Karate saveza FBiH, na odlično urađenom poslu ali i roditeljima djece koji su iskazali povjerenje i punu podršku u radu sa njihovom djecom.

Čestitamo.

Loading