Poraz naših rukometaša na startu prvenstva.

Proteklog vikenda počelo je takmičenje i u okviru Prve rukometne lige Federacije BiH – grupa “Sjever”, u kojoj nastupa naš Rukometni klub “Bosna TS ” Tešanj.

Naši rukometaši su u prvom kolu na svom terenu poraženi od gostiju iz Zenice, ekipe ŠR “Čelik Junior”, rezultatom 28:38 (15:20). Utakmica je odigrana jučer (nedjelja, 23.09.2018. godine), u sportskoj dvorani JU “Sportsko rekreacioni centar” Tešanj, sa početkom u 19:00 sati.

Od samog početka ekipa gostiju predvođena iskusnim Bajramovićem pokazal je inicijativu, te je već u 4. minuti povela sa 4:1. Nakon početnog šoka, naši rukometaši se vraćaju u utakmicu te se u nastavku uglavnom igra gol za gol. Nakon nekoliko grešaka naših rukometaša, gosti prvo poluvrijeme završavaju u svoju korist, 15:20.

U nastavku susreta gosti nastavljaju agresivno ali i domaćin odgovara te dolazi na samo dva gola zaostatka. Međutim, u zadnjih 15 minuta nastupa pad u igri domaćih igrača, sa dosta grešaka i neiskorištenih kontri, što gosti koriste za konačnih 28:38.

Kod domaćina istakli su se golman Bajović, te Isaković H. i Omahić sa 6 pogodaka, kao i Maksimović i Sauka sa 5, dok su kod gostiju bolji od ostalih bili Bajramović sa 10 i Kobilica sa 8 pogodaka, a odličan je bio i golman Tufekčić.

Uskoro očekujemo rezultate svih utakmica prvog kola Prve rukometne lige Federacije BiH – grupa “Sjever”.

Loading