Potpisani sporazumi o daljoj saradnji između OCD i JLS.

U četvrtak, 04.10.2018. godine, u prostorijama multimedijalne sale JU “Opća biblioteka” Tešanj, potpisani su sporazumi o budućoj međusobnoj podršci i zajedničkom djelovanju OCD (organizacija civilnog društva) i JLS (jedinica lokalne samouprave), u radu sa marginaliziranim skupinama društva, na polju sportskih aktivnosti i ciljeva definisanih projektom „Sportom do zdravlja – SPORT ZA SVE“.

Nakon potpisivanja sporazuma, upriličena je i press konferencija za medije, gdje je ukratko iznesen cijeli tok aktivnosti na ovom projektu, koji je Sportski savez općine Tešanj realizovao u proteklih osam mjeseci.

Potpisivanju ovog sporazuma je, osim Sportskog saveza i Općine Tešanj, pristupilo još 10 sportskih udruženja i asocijacija sa sportskim predznakom, pet udruženja koji su bili direktni  učesnici projekta, te još pet udruženja koja su u toku samog projekta uočila njegov značaj te iskazala podršku i volju da i nakon završetka projektnih aktivnosti nastave sa realizacijom projektnih ciljeva, u okviru svojih oblasti djelovanja.

Bila je ovo posljednja aktivnost projekta „Sportom do zdravlja – SPORT ZA SVE“, kojom je projekat i zvanično završen a potpisnici sporazuma su se obavezali da će i u narednom periodu održavati trajno partnerstvo između OCD koje se bave poboljšanjem položaja marginaliziranih grupa, tj. osoba sa poteškoćama u razvoju, školske djece, osoba sa invaliditetom i žena, na polju sportskih aktivnosti i ekologije,  sa lokalnom vlašću i institucijama, sa posebnim osvrtom na jačanje tehničkih i institucionalnih resursa OCD,  a sve u svrhu poboljšanja životnih uslova stanovništva, te pozicioniranje Tešnja kao općine s vizijom evropskog kvaliteta življenja.

Projekat “Sportom do zdravlja – SPORT ZA SVE” je sufinansiran/podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, koji finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Loading