Treće kolo Prve lige FBiH – grupa “Sjever”: Pobjeda naših rukometaša.

Proteklog vikenda igrano je 3. kolo takmičenja Prve rukometne lige Federacije BiH – grupa “Sjever”, u kojoj nastupa naš Rukometni klub “Bosna TS ” Tešanj.

Naši rukometaši su u okviru ovog kola na svom terenu bili bolji od ekipe RK “Krajina” iz Cazina, rezultat je na kraju glasio 31:28.

Utakmica je dogovorom ekipa odigrana jučer (ponedjeljak, 08.10.2018. godine), u sportskoj dvorani JU “Sportsko rekreacioni centar” Tešanj, sa početkom u 19:30 sati.

Od samog početka naši rukometaši su gostima dali do znanja da će bodovi ostati u Tešnju. Prvo poluvrijeme se igralo u brzom ritmu a završeno je rezultatom 13:10 za domaćina.

I u nastavku susreta nastavilo se istim tempom, igralo se dinamično i brzo, što je donijelo i nekoliko grešaka na obje strane. Mlada ekipa iz Cazina na momente je pružala dosta dobar otpor ali naši rukometaši nisu dopuštali nikakva iznenađenja. Krajnji rezultat glasio je 31:28 za našu ekipu.

Kod domaćina, pored golmana Bajovića, naročito su se istakli Omahić sa 9, te Isaković Z. i Duđak sa po 6 pogodaka, dok su kod gostiju bolji od ostalih bili Durić sa 12 i Dautović sa 5 pogodaka.

Uskoro očekujemo i rezultate svih utakmica 3. kola.

Loading