FANTASTIČAN USPJEH ZMAJEVA: Reprezentacija BiH izborila plasman u A Ligu nacija!

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je na Ernst Happel stadionu u Beču, remizirala 0:0 sa Austrijom te je, kao prvoplasirana ekipa grupe 3, izborila plasman u Ligu A UEFA Lige nacija.

Ovim remijem naša reprezentacija stigla je do učinka od 10 bodova, nedostižnih šest više od druge Austrije, koja je ostala u Ligi B. Sjeverna Irska koja nema ni jedan bod, ispala je u Ligu C, a njihov dvoboj, posljednji u ovoj grupi, koji je na programu u nedjelju, bit će rezultatski nevažan.

Sinoćnja utakmica naše reprezentacije je već deveta u nizu bez poraza, na posljednjih devet mečeva pod vodstvom selektora Roberta Prosinečkog upisano je pet pobjeda i četiri remija.

I na ovoj utakmici Zmajevi su imali fantastičnu podršku sa tribina, kao da se igralo na domaćem terenu.

Našoj reprezentaciji predstoji prijateljski duel sa Španijom u nedjelju, 18. novembra, u Las Palmasu, a nakon toga, 2. decembra gledamo izvlačenje kvalifikacijskih grupa za plasman na Euro.

Momci su pokazali da imaju kvalitet, dobili su i samopouzdanje, postaju prava ekipa i te očekujemo siguran plasman na Euro 2020, koje će biti održano u ljeto 2020.godine, u 12 različitih država Europe, dok će se polufinalne utakmice i finale održati na Wembley stadionu u Londonu.

 

Loading