CBS Tešanj i KBS “Borac” Jelah – Žetva medalja na “Prnjavor Open 2018”.

U subotu, 01.12.2018. godine, takmičari Kluba Borilačkih sportova “Borac” Jelah i Centra borilačkih sportova Tešanj zabilježili su veoma uspješne nastupe u Prnjavoru, na međunarodnom kickboxing kupu “Prnjavor Open 2018”.

Ovo međunarodno takmičenje održano je u sportskog dvorani “Sloga” u Prnjavoru, u organizaciji Kickboxing kluba “Prnjavor”, a nastupilo je  170 takmičara iz 5 država regiona.

Tim KBS “Borac” Jelah,  predvođen svojim trenerom Huseinom Alibalićem, osvojio je ukupno 16 medalja: 12 zlatnih, 2 srebrne i 2 bronzane, te 1 pehar za najboljeg kadeta na ovom takmičenju – Mirsad Hasić.

Centar borilačkih sportova Tešanj nastupio je  sa svojom najmlađom ekipom, u uzrasnim kategorijama mlađi i stariji kadeti. Osvojeno je 7 medalja: 3 zlatne, 2 srebrne i 2 bronzane, te pehar za najbolju stariju kadetkinju turnira. Najuspješniji kadeti u timu su bili Zejfa Ahmetović, Leyla Sejmenović, Ema Bećar, Hamza Bešo i Ferid Huskić, dok velike zasluge u organizaciji priprema i odlaska na ovo takmičenje pripadaju predsjedniku kluba Elviru Sejmenoviću.

Čestitamo prije svega našim takmičarima, a takođe i trenerima i upravama klubova, na odličnim rezultatima.

 

Loading