Turnir u gimnastici.

U nedjelju, 16.12.2018. godine, u sportskoj dvorani JU “SRC” Tešanj, sa početkom u 10:00 sati, biće održan turnir “Gimnastika u srcu” u organizaciji Škole gimnastike „I Love Gymnastics“ iz Doboj Juga.

Našim malim gimnastičarima će se, u takmičarskom i revijalnom dijelu programa, priključiti i klubovi KRSG “Olimpik” Sarajevo, KRSG “Olimp” Vogošća, GK “Winer” Zenica i Škola gimnastike “Sparta” Doboj. Na manifestaciji se očekuje preko 300 učesnika i puna dvorana gostiju.

Ovo je izuzetna prilika za građane Tešnja i šire, da posjete takmičenje iz gimnastike i vide o kakvoj se prelijepoj sportskoj disciplini radi. 

Škola gimnastike „I Love Gymnastics“ je registrovana pri Udruženju građana „Sport za sve“ Doboj Jug od marta 2015. godine i do sada je kroz ovu školu prošlo preko 1000 djevojčica i dječaka. Trenutno okuplja oko 200 članova uzrasta od 4-13 godina, a realizuje treninge na području Tešnja, Krndije, Jelaha i Matuzića. Prvenstveni cilj škole gimnastike je odgojno obrazovni, uz druženje, stvaranje novih prijateljstava, učenje gimnastičkih elemenata te naravno i učešće na takmičenjima.

Gimnastika je sport kojeg krasi gracioznost pokreta, izvedba gimnastičkih elemenata, te mnoštvo skokova. Sama sportska gimnastika ima oko 5000 različitih elemenata, zbog čega je jako privlačna i korisna za djecu. Preporuka svih sportskih eksperata je da svaki vrhunski sportista prođe osnovne elemente gimnastike, kako bi bio još uspješniji u sportu kojem se bavi.

Iz ove škole gimnastike, u kojoj je trenutno angažovano 5 trenera – profesora tjelesnog odgoja i sporta (Kenan Kurbašić profesor, Benjamin Alić magistar, Adis Bekrić magistar, Amela Kruško profesor i Ahmet Muminović magistar) i kojka je od ove godine punopravan član Gimnastičkog saveza BiH nam poručuju:

OD SRCA STE DOBRODOŠLI!

Loading