Dogovoren nastavak takmičenja u okviru Federalne lige u streljaštvu serijskom vazdušnom puškom.

U subotu, 12.01.2019. godine, predstavnici deset streljačkih klubova sa područja Federacije BiH, među kojima i naši Streljački klub Tešanj i Streljački klub “Paljuge” Šije, su u Zenici prisustvovali sastanku povodom nastavka takmičenja u okviru Fedralne lige u streljaštvu serijskom vazdušnom puškom.

Domaćin sastanka bila je predsjednica Streljačkog saveza Federacije Bosne i Hercegovine, gospođa Admira Škaljo. Na sastanku je dogovoren nastavak ovog takmičenja, te broj učesnika i klubova koji će se takmičiti u ovoj sezoni. Ukupan broj učesnika je 15 streljačkih klubova sa područja Federacije Bosne i Hercegovine, što predstavlja značajan napredak u odnosu na proteklu sezonu.

Podsjećamo, ova liga je prošle godine realizovana kao okvir za takmičenje klubova sa prostora Federacije BiH, u kategoriji serijska vazdušna puška, a takmičenja su se održala u tri uzrasne kategorije: kadeti, juniori i seniori, kako za muškarce tako i žene.

Naši strijelci su, u kategorijama kadeta i juniora, u potpunosti dominirali ovim takmičenjem kroz 5 takmičarskih kola te su na završnom, 6. kolu održanom u Zenici, u ovim kategorijama osvojili prva i druga mjesta:

Kadeti: 1. mjesto – Streljački klub Tešanj, 2. mjesto – Streljački klub “Paljuge” Šije; Juniori: 1. mjesto – Streljački klub Tešanj, 2. mjesto – Streljački klub “Paljuge” Šije; dok je seniorska selekcija Streljačkog kluba Tešanj zauzela je treće mjesto u ukupnom poretku.

Našim klubovima želimo da i u narednoj sezoni potvrde svoj primat u streljaštvu te postižu još i bolje rezultate, na državnom i međunarodnom nivou.

Streljački klub Tešanj

Streljački klub “Paljuge” Šije

S

Loading