Karate klub “Unija” Tešanj uspješan na takmičenju u Sarajevu.

U nedjelju, 24.02.2019. godine, takmičari Karate kluba “Unija” Tešanj učestvovali su na 1. karate kupu “Baščaršija Sarajevo”. Takmičenje je održano u sportskoj dvorani “Ramiz Salčin” Mojmilo, a učešće je uzelo oko 950 takmičara iz 70 klubova iz BiH i susjednih zemalja.

Naši mladi karatisti su i ovaj put bili odlični, osvojili su drugo mjesto u ukupnom poretku ali, prema riječima glavnog trenera ovog našeg kluba Almira Glavića, naš klub je teško oštećen na ovom turniru:

“Naš klub je uredno osvojio 49 bodova, ali je ipak drugoplasirani klub zato što je delegat turnira zajedno sa organizatorom odlučio da poništi bodove svim osvajačima medalja u kategoriji kate ekipno, oduzimajući tako 17 pošteno osvojenih bodova, te je tako klub koji je po stvarnom poretku bio na 7. mjestu odjednom postao osvajač turnira!” istakao je, između ostalog trener Almir Glavić.

Čestitamo našim mladim karatistima i poručujemo im da nastave sa predanim radom, kao što su to i do sada činili, te da nas ponovo obraduju medaljama sa sljedećeg takmičenja.

Loading