STK “Nec” Tešanj: Dva takmičenja proteklog vikenda.

Proteklog vikenda članovi našeg Stonoteniskog kluba “Nec” Tešanj počeli su sa takmičenjima u okviru Stonoteniskog saveza BiH.

Naši mladi stonoteniseri su u subotu, 09.10.2019. godine, u Ilijašu, učestvovali na Državnom ekipnom prvenstvu za juniore i juniorke, te u nedjelju, 10.02.2019. godine, u Vitezu na Otvorenom turniru za mlađe kadete/mlađe kadetkinje.

Na Državnom takmičenju učestvovali su Indir Ramić, Alen Ruštić i Ahmed Jašić, a ova ekipa zaustavljena je u grupnoj fazi takmičenja, od strane STK Bugojno i STK “Stens” Sarajevo. 

Bolji rezultat je ostvaren u Vitezu, na Otvorenom turniru za mlađe kategorije, gdje su učestvovali članovi kluba Abdulah Jašić, Eldar Bavrk i Emin Jašić. Iako treniraju tek drugu godinu, dječaci su fantastično prošli grupnu fazu, te se plasirali u drugi krug takmičenja.

Daljim žrijebom u narednom meču sastali su se naša dva igrača Eldar i Abdulah gdje je dalje prošao Abdulah, dok je naš treći predstavnik Emin Jašić izgubio svoj meč. Značajno je istaći da Emin ima samo 9 godina a da se takmičio u konkurenciji do 13 godina.

Abdulah Jašić se plasirao među 12 najboljih učesnika turnira, gdje je izgubio meč od takmičara iz Banja Luke.

Čestitke za naše mlade stonotenisere, uz želju da nastave vrijedno trenirati jer je pred njima svijetla budućnost.

Loading