ŽOK Tešanj na gostovanju u Doboju.

U nedjelju, 17.02.2019. godine, naše seniorke iz Ženskog odbojkaškog kluba Tešanj gostovale su u Doboju, gdje su u prijateljskoj utakmici odmjerile snage sa seniorskom selekcijom domaćina, OK “Panter” iz Doboja.

Utakmica je odigrana u okviru priprema naše ekipe za predstojeće ligaško takmičenje u okviru Prve ženske odbojkaške lige Federacije BiH, u kojoj nastupa naš tim.

Uspješnija je bila domaća ekipa, koja je utakmicu okončala u svoju korist, rezultatom 3:1, po setovima 25:22, 24:26, 27:25 i 25:23.

Kao što se vidi po rezultatima setova, pobjeda je bila tijesna. U prva tri seta igra je u potpunosti pripadala našoj ekipi, nakon vođstva u prvom, drugom setu i dijelom trećeg seta. Ekipa domaćina bila je iznenađena dborom igrom i sastavom naše ekipe.

Za naš klub nastupile su i dvije odbojkašice iz vremena kada je Tešanj dominirao ženskom odbojkom (Vanja Merzić- korektor i Amila Alagić- primač-libero), a pored standardnih prvotimki, ekipa je podmlađena mladim odbojkašicama Anesom Deljkić (primač) i Adnom Kalabić (korektor).

Iz ŽOK Tešanj očekuju dobru igru u nastavku sezone, i naravno bolje rezultate.

Sretno.

Loading