Balkan Open 2019 ispunio očekivanja.

U Tešnju je 23. i 24. marta 2019. godine,  u Sportskoj dvorani JU “SRC” Tešanj održan Internacionalni kickboxing kup “Balkan Open 2019”, tradicionalno 12. put po redu, u organizaciji Centra borilačkih sportova Tešanj i Kickboxing saveza Bosne i Hercegovine.

Ove godine “Balkan Open” okupio je 642 takmičara iz 88 klubova i iz 15 zemalja i to: Austrije, Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Srbije, Makedonije, Bugarske, Rumunije, Izraela, Moldavije, Crne Gore, Grčke, Poljske, Litvanije, te Bosne i Hercegovine.

Takmičarski dio organizovan je u dva dana u Sportskoj dvorani Tešanj,  u svim kickboxing disciplinama i svim uzrasnim kategorijama, na ukupno 6 borilišta, u 2 bokserska ringa i na 4 tatamija. Takmičenje je proteklo u fer i korektnom sportskom nadmetanju.

Supervizor “Balkan Open”-a bio je tehnički direktor WAKO federacije Romeo Deša, a glavni sudija Neđo Bratić (BiH). Pored tehničkog direktora WAKO federacije, takmičenju su prisustvovali i predsjednik Balkanske federacije Vladimir Sitar kao i predsjednik Hrvatskog kickboxing saveza Tomislav Bilandžić.

Na ceremoniji  otvaranja prisustvovao je i Načelnik općine Tešanj Suad Huskić kao i predstavnik Udruženja privrednika “Biznis centar” Jelah–Tešanj Mesud Ajanović, koji je i otvorio manifestaciju kao generalni sponzor “Balkan Open 2019”.

U ukupnom plasmanu od 88 klubova najuspješniji tim u ringovnim disciplinama bio je KBV “Flek Tom Cat” Tuzla a u tatami disciplinama team CBS Tešanj iz Tešnja.

Kompletan Izvještaj možete pogledati na www.balkanopentesanj.com ili na www.kickboxing-data.com

Loading