Rezultati 1. kola Federalne lige u streljaštvu serijskom vazdušnom puškom.

Proteklog vikenda počelo je takmičenje u sklopu Federalne lige u streljaštvu serijskom vazdušnom puškom, u kojoj sa svim selekcijama nastupaju naši klubovi Streljački klub Tešanj i Streljački klub “Paljuge” Šije.

Ova liga zamišljena je kao okvir za takmičenje klubova sa prostora Federacije BiH, koji preferiraju takmičenje zračnom puškom – serijski program i drugih zainteresovanih klubova, s mogućošću širenja takmičenja na druge discipline i druge vrste zračnog oružja. Takmičenja se održavaju u tri kategorije: kadeti, juniori i seniori, kako za muškarce tako i žene.

Prvo kolo Lige održano je u Zenici, u nedjelju 17.03.2019. godine, uz učešće 15 klubova sa preko 250 takmičara, iz cijele Federacije BiH. Naša dva kluba nastupila su sa ukupno 50 strijelaca a i na samo takmičenje putovali su zajedno, u istom autobusu, što zaista predstavlja primjer dobre prakse i što je za svaku pohvalu.

Uspješniji su bili strijelci iz Streljačkog kluba Tešanj, koji su u kategorijama seniora i juniora zauzeli prva mjesta u ekipnom plasmanu, te treće mjesto u kategoriji kadeta u ekipnom plasmanu. Vrijedno za istaći je i rezultat naše Asime Halilović, koja je sa 179 krugova postigla najbolji rezultat 1. kola Federalne lige.

Strijelci iz “Paljuga” su imali nešto skromniji učinak (seniori peti, juniori šesti, kadeti 4. mjesto u ukupnom plasmanu), ali se nadamo da će već u sljedećem kolu popraviti svoje rezultate.

U nastavku, nekoliko fotografija sa takmičenja:

Loading