STK “Nec” Tešanj na takmičenju u Ilijašu.

U subotu, 02.03.2019. godine, članovi našeg Stonoteniskog kluba “Nec” Tešanj su u Ilijašu učestvovali na Državnom prvenstvu  u stonom tenisu za kadete i kadetkinje, u organizaciji Stonoteniskog saveza BiH.

Naš Stonoteniski klub “Nec” Tešanj predstavljali su Ahmed Jašić, Abdulah Jašić, Elvis Zukanović i Harun Pašić.

U pojedinačnoj konkurenciji naši takmičari Harun, Abdulah i Ahmed su ubilježili prve pobjede, dok je Elvis prvi meč izgubio. U daljem takmičenju najdalje su dogurali Ahmed i Abdulah koji su se plasirali među 32 najbolja igrača u državi.

U igri parova “dubl” Abdulah i Ahmed su odigrali nekoliko zanimljivih mečeva i uspjeli su da se plasiraju u grupu od 5-8 mjesta, što je izuzetno dobar rezultat, uzimajući u obzir da je naš klub po stažu najmlađi u ovom takmičenju.

Trener kluba je izuzetno zadovoljan prikazanom igrom, borbenošću i istrajnošću naših mladih stonotenisera, te ističe da su ovakva takmičenja odlična prilika za skupljanje samopouzdanja i iskustva u zvaničnim mečevima.

Narednog vikenda, takmičari ovog našeg kluba nastupiće na Državnom prvenstvu za seniore u Zenici, a potom slijedi četvrti turnus Prve Federalne Lige u Mostaru.

 

Loading