Ekipa BME pobjednik Biznis lige 2018/2019.

U utorak, 02.04.2019. godine, u sportskoj dvorani JU “SRC” Tešanj odigrana je završnica “Biznis lige 2018/2019” u malom nogometu. Ligu je osvojila ekipa BME, koja je, u do kraja neizvjesnoj finalnoj utakmici, savladala tim Ilma rezultatom 3:2. U borbi za treće mjesto, uspješnija je bila ekipa Medžlisa Islamske zajednice Tešanj koja je slavila rezultatom 2:1 protiv odlične ekipe Madi.

Ovu Ligu je organizovala Javna ustanova „Sportsko rekreacioni centar“ Tešanj, a učestvovalo je ukupno 13 ekipa privrednih subjekata sa područja općine Tešanj. Liga je počela u oktobru 2018. godine, po bod sistemu, odigrano je ukupno 78 utakmica, dok su najbolje 4 ekipe igrale završnicu lige.

Sve tri ekipe dobile su pehare i medalje, dok je objedničkoj ekipi BME uručen veliki prijelazni pehar, koji će do naredne Biznis lige krasiti prostorije ove firme. Direktor JU “SRC” Tešanj također je uručio zahvalnice delegatu i sudijama za uspješno vođenje ovog takmičenja.

Završnica lige privukla je pažnju ljubitelja malog nogometa koji su došli da bodre svoje kolege iz radnih organizacija, a svojim prisustvom ovaj projekat su podržali Općinski načelnik Suad Huskić i predstavnik Udruženja privrednika “Biznis centar Jelah-Tešanj” Mesud Ajanović.

Čestitamo pobjednicima, kao i svim učesnicima Bizmis lige, te se nadamo da će naredne godine ovo takmičenje biti još masovnije.

Loading