STK “Nec” Tešanj: Za vikend uspješno organizovana dva turnira.

Proteklog vikenda je naš Stonoteniski klub „Nec“ Tešanj, povodom 06. aprila, Svjetskog dana stonog tenisa, organizovao dva stonoteniska turnira, za omladinske selekcije.

U subotu, 06.04.2019. godine, u sportskoj dvorani JU “SRC” Tešanj (fitnes sala na spratu), održan je Turnir u stonom tenisu za polaznike “Škole stonog tenisa” u dvije starosne kategorije, “do 12 godina” i “preko 12 godina”.

Turnir je bio veoma uspješan: velika brojnost, lijepa atmosfera, radost na licima djece, pokoja suza zbog poraza, blještavi sjaj medalja i radost zbog ostvarenog uspjeha, obilježili su ovogodišnju školu stonog tenisa. 

U nedjelju, 07.04.2019. godine, takođe povodom 06. aprila – Svjetskog dana stonog tenisa, na istoj lokaciji, održan je “Turnir prijateljstva”, za omladinske selekcije prijateljskih Stonoteniskih klubova iz Tešnja, Doboj Istoka i Istočnog Sarajeva.

Na turniru su je učestvovalo 35 mladih takmičara i takmičarki (12 djevojčica i 23 dječaka), a takmičari su bili raspoređeni u šest uzrasnih kategorija.

Odigrano je preko stotinu mečeva, mladi stonoteniseri i stonoteniserke su pokazali zavidno znanje i vještinje u baratanju reketom i lopticom, dok su pojedini mečevi izazivali ovacije i gromoglasne aplauze sa tribina.

Zaista, jedna lijepa, prije svega “fair play” sportska atmosfera, koja je obilježila ovaj turnir. Bilo je lijepo vidjeti “mladu raju” kako za stonoteniskim stolovima razrađuju taktiku, tuguju nakon poraza i raduju se pobjedi. Najboljim stonoteniserima su uručene i nagrade, ostalim se zaželilo više sportske sreće na nekom od sljedećih turnira.

Čestitamo najuspješnijim, kao i svim učesnicima ova dva takmičenja, a naročito organizatoru, Stonoteniskom klubu “Nec” Tešanj, koji se još jednom iskazao kao odličan organizator manifestacija u svim segmentima.

 

Loading