Članovi Karate kluba “Unija” Tešanj – reprezentativci BiH, spremni za nastup na Balkanskom prvenstvu 2019.

Članovi Karate kluba “Unija” Tešanj – četiri reprezentativca BiH u karateu, spremni su za nastup na Balkanskom prvenstvu u karateu za djecu “24th Balkan Karate Championships for Children”, koje se od 30.05. do 02.06. održava u Banjaluci.

Rijad Rošić, Rejhan Bašić, Zemir Lugonić i Ensar Bašić, naši karate reprezentativci koji nastupaju na ovom takmičenju, ističu da je velika čast biti član Karate kluba “Unija” Tešanj, kluba koji svake godine učestvuje na Balkanskom Prvenstvu, kluba koji u svojim redovima ima prvake BiH, prvake Balkana, sportske nade Zeničko-dobojskog kantona.

Karate klub “Unija” Tešanj, kroz gotovo deset godina svog postojanja, postao je respektabilan klub u okviru Karate saveza BiH, klub gdje se trenira vrhunski karate i čiji članovi osvajaju najvažnije turnire u BiH i inostranstvu.

Klub koji u svojim redovima ima i vrhunske sudije, koji će suditi na predstojećem Balkanskom Prvenstvu. Klub čiji će treneri voditi kataše na karate seminaru “Ajdinovići 2019”,  koji će biti održan od 5. do 10. avgusta u Sportskom centru Ajdinovići.

Klub koji ulaže velika sredstva i u kupovinu klupskih trenerki, majica i druge sportske opreme, na način da je svi članovi dobiju besplatno. Klubom sa jakom upravom, na čijem je čelu direktor Jakub Rošić, koji neumorno radi za boljitak i napredak ove djece.

Sretno našim zlatnim momcima na Balkanskom Prvenstvu, da na najbolji mogući način predstave svoj klub, naš Tešanj, Zeničko-dobojski kanton i našu dragu domovinu Bosnu i Hercegovinu.

 

Loading