Male olimpijske igre u košarci: Kantonalno takmičenje održano u Tešnju.

U subotu, 25.05.2019. godine, u organizaciji Društva pedagoga fizičke kuture općine Tešanj i uz podršku Saveza društava pedagoga fizičke kulture Ze-Do kantona, u Tešnju je održano Kantonalno takmičenje u košarci za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola, na kojem su učešće uzele najuspješnije škole sa područja Zeničko-dobojskog kantona.

Takmičenje je održano u dvije sportske dvorane, u fiskulturnoj sali Osnovne škole “Huso Hodžić” Tešanj (za osnovne škole) i u sportskoj dvorani JU “SRC” Tešanj (za srednje  škole). Takmičenje je otvorio predsjednik Sportskog saveza općine Tešanj Adnan Alić, uz obraćanja organizatora, kao i predsjednika Saveza društava pedagoga fizičke kulture Ze-Do kantona Amira Muminovića.

U kategoriji srednjih škola, u muškoj konkurenciji je učestvovalo 6 ekipa: Kakanj, Zenica, Zavidovići, Žepče, Maglaj i Tešanj, a u ženskoj konkurenciji 4 ekipe: Zenica, Kakanj, Žepče i Tešanj. Odigrano ukupno 10 utakmica u obje kategorije i sistemom eliminacije došlo se do završnog plasmana:

Dječaci:

  1. mjesto – Srednja škola Kakanj,
  2. mjesto – Gimnazija “Musa Ćazim Ćatić” Tešanj
  3. mjesto – Gimnazija Zavidovići.

Djevojčice:

  1. mjesto – Srednja škola Zenica,
  2. mjesto – Gimnazija “Musa Ćazim Ćatić” Tešanj
  3. mjesto – Srednja škola Žepče.

U kategoriji osnovnih škola, u muškoj konkurenciji bilo je prijavljeno 7 ekipa, a kod djevojčica 6 ekipa. Odigrano ukupno 13 utakmica u obje kategorije, a sistemom eliminacije došlo se do završnog plasmana:

Dječaci:

  1. mjesto – Osnovna škola Kakanj,
  2. mjesto – Osnovna škola Zenica,
  3. mjesto – Osnovna škola Zenica.

U kategoriji osnovnih škola djevojčice rezultati će biti objavljeni naknadno, obzirom da je bilo određenih neregularnosti u takmičenju, od strane pojedinih ekipa, tako da će konačnu odluku donijeti rukovodstvo Saveza društava pedagoga fizičke kulture Ze-Do kantona.

Čestitamo najuspješnijim, koji su ostvarili pravo učešća na Federalnom takmičenju, kao i Društvu pedagoga fizičke kulture općine Tešanj, na još jednom uspješno organizovanom takmičenju.

Profesor Zaim Hadžan, sa ekipama Gimnazije ,,Musa Ćazim Ćatić” Tešanj, muška i ženska selekcija

Kantonalna takmičenja iz ostalih sportova se nastavljaju po sljedećem rasporedu:

UTORAK, 28.05.2019. godine:

Zavidovići: rukomet (osnovne škole), odbojka (srednje škole);

SRIJEDA, 29.05.2019. godine:

Zavidovići: odbojka (osnovne škole), rukomet (srednje škole);

PETAK, 31.05.2019. godine:

Žepče: nogomet/fudbal (osnovne i srednje škole).

Loading