Organizatori SP u kicboxingu kod premijera Novalića.

Ogrić i Mujić su upoznali premijera Novalića o dosadašnjim aktivnostima za organizaciju ovog prvenstva u seniorskoj konkurenciji, koje je pod okriljem WAKO organizacije, najjače organizacije u kickboksu.

“Očekujemo oko 2.000 takmičara iz 80 država s pet kontinenata, a BiH će posjetiti ukupno oko 2.500 svjetskih boraca i trenera. Smatramo velikom privilegijom i obavezom što smo dobili organizaciju ovog bitnog događaja”, rekao je Ogrić.

Federalni premijer je naglasio da Vlada Federacije BiH, putem Federalnog ministarstva kulture i sporta, u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti, pomaže održavanje velikih takmičenja.

“Organizacija velikih sportskih događaja u BiH podstiče razvoj i drugih privrednih djelatnosti, što je od velikog značaja za ekonomski razvoj kako FBiH, tako i cjelokupne države”, naglasio je Novalić.

Kickboks bilježi sve veću popularnost u BiH, a u okviru Saveza djeluje oko 60 klubova iz oba entiteta. Godišnje se organizuje desetak takmičenja na državnom nivou, među kojima su i tri državna prvenstva.

Loading