XXVI kolo Prve rukometne lige FBiH – grupa “Sjever”: Još jedna triler završnica u Tešnju.

Vikend iza nas obilježile su utakmice 26. kola Prve rukometne lige Federacije BiH – grupa “Sjever”, u kojoj nastupa naš Rukometni klub “Bosna TS ” Tešanj.

Naši rukometaši u subotu, 18.05.2019. godine, u sportskoj dvorani JU “Sportsko rekreacioni centar” Tešanj, ugostili stare rivale i sportske prijatelje iz Žepča. Rezultat je na kraju glasio 29:29, a već se od prvog sudijskog zvižduka moglo naslutiti da su ekipe ujednačene i da predstoji borba za svaku loptu.

Prvo poluvrijeme igralo se gol za gol, ekipe su se smjenjivale u vođstvu, rezultat na kraju 15:16. U drugo poluvrijeme gosti su ušli nešto bolje te povećavali svoju prednost i do 4 gola. Međutim, naši rukometasi nisu posustajali, u zadnjih 10 minuta ubacuju u viši stepen prijenosa, sustižu goste i prelaze u vođstvo.

U zadnjoj minuti susreta gosti izjednačuju rezultat a nezadovoljan sudijskom odlukom, član gostujuće ekipe i bivši reprezentativac Jaškić fizički nasrće na sudiju Muratovića, koji mu pokazuje crveni karton. Naši igrači su nakon toga imali posljednji napad ali ga nisu iskoristili te je krajnji rezultat ostao neriješen, 29:29.

U našoj ekipi naročito su se istakli Kuzmić i Duđak sa po 7, te Isaković Z. i Kantić sa po 4 pogotka. Kod gostiju, bolji od ostalih bili su Đerek i Jaškić sa po 6 pogodaka. Bila je ovo posljednja utakmica našeg tima u ovoj sezoni, slijedi kraća pauza te pripreme i sklapanje tima za narednu sezonu.

Loading