Karate klub Tešanj uspješan na dva fronta.

Proteklog vikenda naš Karate klub Tešanj je zabilježio uspješne nastupe na dva turnira: u subotu u Sisku, R.Hrvatska, na 28. međunarodnom “Sisak Kup 2019”, te u nedjelju na “Gračanica 2019”, turniru koji se boduje kao 3. kolo Kantonalne lige Tuzlanskog kantona.

U subotu, 01.06.2019. godine, u gradskoj Sportskoj dvorani “Brezovica” u Sisku, održan je tradicionalni 28. međunarodni “Sisak Kup 2019”, u tehničkoj organizaciji Karate kluba “Sisak” i Hrvatskog karate saveza.

Na turniru su nastupila četiri naša takmičara, koji su napravili odličan učinak, 5 medalja: 1 zlatna (Adnan Salkičević), 1 srebrna (Adnan Salkičević) i 3 bronzane (Lejla Ljevaković i Ajdin Salkičević dvije medalje).

U nedjelju, 02.06.2019. godine, više nego uspješan nastup u Gračanici, na “Gračanica 2019” odnosno 3. kolu Kantonalne lige Tuzlanskog kantona. Turnir je održan u gradskoj sportskoj dvorani “Luke”, u tehničkoj organizaciji Karate kluba “Gračanica”, te Karate saveza TK Kantona i Karate saveza FBiH.

Ovaj, sada već tradicionalni turnir, koji se već 5. godinu održava povodom dana Općine Gračanica, okupio je 334 takmičara iz 23 kluba, koji su odmjerili snage na 3 borilišta.

Naši mladi takmičari su i ovaj put bili na visini zadatka, te napravili odličan učinak. Osvojili su 19 medalja: 7 zlatnih, 6 srebrnih i 6 bronzanih.

Čestitamo našim mladim karatistima kao i upravi i trenerima, koji iz dana u dan jačaju svoj klub i pred sebe postavljaju nove i veće takmičarske izazove.

Loading