Sedmi biciklistički maraton “Tešanj – Srebrenica” u organizaciji Biciklističkog kluba Tešanj.

Biciklistički klub Tešanj je i  ove godine, sedmi put zaredom, uspješno organizovao biciklistički maraton „TEŠANJ – SREBRENICA“, s ciljem obilježavanja godišnjice genocida počinjenog nad bošnjačkim stanovništvom Srebrenice u julu 1995. godine.

Pod parolom “DA SE NE ZABORAVI I DA SE NIKOME NIKADA NE PONOVI SREBRENICA“, 10 biciklista i 1 prateći član Biciklističkog kluba Tešanj su, nakon dva dana vožnje i pređenih oko 240 kilometara, odali počast žrtvama genocida.

Spisak učesnika 7. maratona “Tešanj – Srebrenica”:

  1. Mirsad Srkalović,
  2. Muris Krdžalić,
  3. Mensur Krdžalić,
  4. Ermelin Krdžalić,
  5. Mensur Bešo,
  6. Ensar Srkalović,
  7. Amer Mujaković,
  8. Mirano Jupić,
  9. Almir Deljkić,
  10. Adnan Muslić, i
  11. Jasmin Mešić.

Nakon prvog dana i pređenih 140 kilometara, ova hrabra ekipa je zanoćila u Kladnju, da bi se sutradan priključila biciklističkom maratonu “Bihać-Srebrenica” te u zajedničkog koloni u večernjim satima stigla u Memorijalni centar Potočari.

Nakon obavljanja dženaze i odavanja počasti žrtvama genocida u Srebrenici, ekipa se jučer popodne sretno vratila u Tešanj.

Čestitamo našim biciklistima, kako na uloženim naporima tako i na njihovoj ustrajnosti u obilježavanju ovog događaja a u nastavku donosimo nekoliko fotografija sa maratona, hronološki poredanih:

 

Loading