Turnir u paintballu u organizaciji PK “Lasta” Vukovo.

Paintball je igra za sve – poručuju iz Paintball kluba “Lasta” Vukovo!

Odnedavno je sportski kompleks stadiona “Šibovi” u Jelahu, bogatiji za još jedan sportski teren. Radi se o ”Paintball Areni” – sportskom poligonu za Paintball.

U okviru promocije novog poligona, Paintball klub “Lasta” Vukovo je u nedjelju, 28.07.2019. godine, organizovao amaterski turnir edukativnog karaktera, u cilju popularizacije paintballa na ovim prostorima.

U proteklom periodu ovo udruženje je radilo na izgradnji poligona za borbu, a i sada je aktivno u organizovanju paintball događaja, kako na lokalnom, tako i na regionalnom nivou. Članovi udruženja su izgradili moderni poligon, sa ciljem afirmacije i ostvarivanja što boljih rezultata, također i popularizacije paintballa kao sporta na ovim prostorima.

Do sada je uloženo mnogo truda, vremena a i novca, da bi ova ”Paintball Arena” bila jedno moderno borilište, sa svim potrebnim elementima da bude vodeći paintball poligon u regiji.

Na početku turnira, održano je predavanje o paintball pravilima, korištenju opreme, te su prisutni upoznati i o detaljima samog takmičenja. Donedavno paintball je bio poznat samo manjem dijelu ljudi koji se i inače bavi sportskim aktivnostima, a dodatni problem u promociji bio je i taj što ga većina smatra ekstremnim sportom.

Naime, postoje igre prilagođene svakom stepenu vještine i svakom godištu. Možete igrati paintball sa porodicom ili prijateljima, sa vašom klupskom ili nekom drugom bliskom grupom. Dakako, možete jednostavno sami doći i upoznati nove ljude sa kojima dijelite strast za dinamične, timski orijentisane sportove. Ako uložite vrijeme i energiju, napravite odličan tim, redovno trenirate, i uz to imate mrvicu sreće, možete postati profesionalni igrač paintballa, iskusiti tempo igre koji je neprevaziđen i nadmetati se na međunarodnim takmičenjima sa najboljim svjetskim igračima.

Obzirom da je turnir bio amaterskog karaktera, rezultat je bio u drugom planu. Poslije turnira upriličeno je zajedničko druženje svih učesnika uz zajedničko fotografisanje, razmjenu mišljenja i iskustva o unapređenju i sticanju novih saznanja o ovom interesantnom sportu.

 

Loading