Veliki uspjeh omladinskih selekcija KK “Gradina” Tešanj na turniru u Mađarskoj.

Omladinske selekcije našeg Košarkaškog kluba “Gradina” Tešanj su uspješno završile svoj nastup u Mađarskoj, u Kapošvaru, na velikom međunarodnom košarkaškom turniru, na kojem je nastupilo preko 1.000 učesnika iz svih krajeva svijeta.

Pionirska selekcija se nakon nekoliko odličnih utakmica vratila kući sa srebrnom medaljom. Tri utakmice u jednom danu ipak su ostavile traga na ekipu, te je u finalu bolja bila ekipa prvaka Ukrajine.

Kadetska selekcija nažalost nije uspjela proći grupnu fazu ali su svi naši momci u Kapošvaru pokazali kako se bori za svoj klub, svoj grad i državu, te se uzdignuta čela vratili kući sa srebrom zlatnoga sjaja.

Roditelji dječaka, članovi uprave kluba, novinari i naši sugrađani organizovali su doček za naše mlade košarkaše, kojima se kratko obratio i Općinski načelnik Suad Huskić i čestitao na velikom uspjehu.

Čestitamo našim momcima i njihovim trenerima, takođe i upravi kluba i roditeljima, na ovom velikom uspjehu, sa željom da nastave vrijedno trenirati pa ni još bolji rezultati neće izostati.

 

Loading