Pripremne utakmice naših nogometnih ekipa.

Proteklog vikenda su nogometne ekipe sa područja naše općine igrale pripremne utakmice, pred nadolazeće nastupe u Prvoj ligi Federacije BiH, odnosno takmičenje Druge lige Federacije BiH, grupa “Centar”.

NK “TOŠK” Tešanj učestvovao je na turniru u općini Doboj Jug, gdje je odigrao dvije utakmice. U prvoj utakmici izgubio je od ekipe “Budućnosti” iz Banovića rezultatom 0:2, dok je u utakmici za treće mjesto bio bolji od ekipe domaćina, NK “Doboj Istok”, koju je savladao minimalnim rezultatom 1:0. Turnir je osvojila ekipa “Bratstva” iz Gračanice, koja je u finalnoj utakmici bila bolja od “Budućnosti” (5:2).

FK “Borac” je na svojim “Šibovima” u Jelahu, ugostio ekipu NK “Mladost” Kikači. Uz agilnu igru, gledaoci su vidjeli i dosta golova, konačni rezultat 4:1 za “Borac”.

NK “Pobjeda” je na Tešanjci, na stadionu “Topolik”, odigrala utakmicu sa gostima iz Zavidovića, ekipom “Krivaje”. Gosti su bili uspješniji i slavili minimalnim rezultatom 1:0.

Takmičenje u okviru Prve lige F BiH počinje već ovog vikenda (10.08.) a “TOŠK” u prvom kolu gostuje u Konjicu.

Druga liga F BiH grupa “Centar” starta narednog vikenda (17.08.). naše ekipe igraju domaće utakmice, “Pobjeda” će ugostiti “Moševac”, dok “Borcu” dolazi ekipa “Bosne” iz Visokog.

Loading