Spektakl u Zetri: Svjetsko prvenstvo u kickboxingu!

Privode se kraju posljednje pripreme za početak 22. Svjetskog seniorskog prvenstva u kickboxingu, koje se održava u Sarajevu od 19. do 27. oktobra 2019. godine.

Poprište spektakla je Olimpijska dvorana “Zetra”, a organizator Kickboxing savez BiH, pod okriljem WAKO kickboxing Federacije. Na prvenstvu će učestvovati borci iz 67 zemalja, reprezentativci sa pet kontinenata. Najbrojnije su reprezentacije Turske (70) i Rusije (70), a po brojnosti slijede ih selekcije SAD (47), Italije (52), Hrvatske (56), Australije (34), Poljske (51), Srbije (37).

Na čelu organizacionog odbora je naš Alija Ogrić, a selektor reprezentacije i glavni trener je Salko Zildžić. Pored njega, u radu sa reprezentacijom BiH aktivno učestvuje još sedam  trenera.

Reprezentaciju BiH na ovom prvenstvu čine ukupno 22 borca, u raznim kategorijama, koji su kondicione pripreme odradili u Ulcinju, dok se tehničke pripreme vrše kroz svakodnevne treninge.

Kako su nam potvrdili organizatori, svi bh. borci nalaze se u dobroj formi, nema povreda i svi su spremni. I pored izuzetno jake konkurencije, u našem taboru čvrsto vjeruju da mogu osvojiti neku od medalja.

Sretno našem Aliji i ekipi, da se istaknu kao odlični organizatori i dobri domaćini, a takođe puno sreće i našim takmičarima, da se u najboljem svjetlu pokažu na domaćem terenu i osvoje nove medalje.

Loading