Uspješno održana X tradicionalna “Fišijada Blinker 2019”.

U nedjelju, 20.10.2019. godine, na lokalitetu izletišta “Jezero Mrkotić” u organizaciji USR “Blinker” Kalošević-Tešanj održana je deseta tradicionalna “Fišijada Blinker”.

Takmičenju u spremanju ribljeg paprikaša odazvalo se petnaest ekipa čiji takmičari su stigli iz Teslića, Doboj Juga, Kladnja i Tešnja.

Po izuzetno lijepom vremenu takmičarske ekipe su izvršile sve potrebne pripreme i takmičarski dio je nakon trosatne pripreme ribljeg paprikaša došao pred degustatorsku komisiju u sastavu:
1. Jasmin Bato Hurtić (Doboj)
2. Adem Halilović (Tešanj) i
3. Senad Omić (Tešanj).

Degustatori su ocjenjivali boju, miris, ljutinu i opći izgled fiš paprikaša. Nakon profesionalno odrađenog posla degustatori su evidentirali slijedeći poredak ekipa:

1. mjesto: „AMATERI“ Kalošević, kapiten Mesud Muharemović
2. mjesto: „PALJUGE“ Šije, kapiten Fadil Hasanić
3. mjesto: „ROKERI“ Kalošević, kapiten Smajo Podrugović

Nagrada za najuređenije takmičarsko mjesto u pripremi fiš-paprikaša pripalo je ekipi SRD „USORA“ iz Teslića.

Pored gastronomskog takmičenja u pripremi fiš paprikaša, pedeset pet takmičara učestvovalo je u disciplini “Streljaštvo – vazdušna puška” u kojem su bili najuspješniji članovi Streljačkog kluba „Paljuge“ iz Šija, prvo mjesto osvojio je Adin Hasanić, drugo mjesto pripalo je Elvedinu Adžiću i treće mjesto osvojila je Lejla Krličević.

U disciplini “Zabacivanje ribolovnim štapom u metu” najviše znanja pokazao je Amar Mahalbašić iz Mrkotića, drugo mjesto pripalo je Hadžikadunić Emiru iz Jelaha, dok je treće mjesto zauzeo Sivić Munir iz Kaloševića.

U disciplini snage “Potezanje konopca” epitet najjačih ponijela je ekipa „MRKOĆANI“ iz Mrkotića, drugo mjesto pripalo je ekipi „LIMARIJA DŽAKIĆ“ iz Mrkotića dok su treće mjesto zauzeli članovi mješovite žensko-muške ekipe „IZVIĐAČI“ iz Tešnja.

Najboljim pojedincima i ekipama uručene su diplome, medalje i pehari.

USR “Blinker” Kalošević-Tešanj se ovom prilikom javno zahvaljuje svima koji su izdvojili svoje slobodno vrijeme i posjetili Fišijadu, kao i svima onima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos da se ovo jedino gastronomsko takmičenje u pripremi hrane na općini Tešanj uspješno realizuje.

Posebna zahvala ide sportskim prijateljima iz Kladnja koji tradicionalno svake godine svojom posjetom daju značajan doprinos u sportskim manifestacijama koje organizuje USR „Blinker“ Kalošević-Tešanj.

Iz “Blinkera” poručuju: Do sljedeće godine sportski pozdrav.

 

Loading