Četvrta pobjeda “Gradine” u okviru košarkaške A2 Lige – grupa “Sjever”.

Vikend iza nas obilježilo je i 4. kolo takmičenja u okviru A2 lige FBiH – grupa “Sjever”,  u kojoj nastupa naš Košarkaški klub “Gradina” Tešanj.

U okviru ovog kola naši košarkaši su ostvarili četvrtu uzastopnu pobjedu na gostovanju u Banovićima, protiv ekipe KK “Litva”, rezultatom 63:94, te se trenutno nalaze na drugom mjestu na tabeli sa istim brojem bodova kao i prvoplasirane Živinice, koje imaju nešto bolju koš razliku. Već iduće kolo u Tešnju imamo derbi ove dvije ekipe.

KK “Gradina” Tešanj ove godine bilježi sjajne rezultate, i u seniorskoj konkurenciji i takmičenjima omladinskih selekcija.

Kada je prije nešto malo više od godinu dana imenovan novi Upravni odbor, na čelu sa predsjednikom Eldinom Srkalovićem, krenulo se sa ozbiljnim pristupom i angaćmanom svih članova Uprave.

Jedan od prvih zadataka bila je reorganizacija kluba, imenovanje sekretara, kao i organizacija i raspored zadataka za što efikasniju provedbu planova.

Povećan broj termina u dvoranama, kao i program škole košarke u svim mjesnim zajednicama gdje postoje uslovi za treniranje, pokazao se kao puni pogodak, sa 40 novih mališana koji svoje prve košarkaške korake prave u našoj “Gradini”.

Osvojeno drugo mjesto pionira u Mađarskom Kapošvaru još je jedan pozitivan primjer, a “Gradina” ove godine ima sve četiri takmičarske selekcije u okviru Lige mladih Ze-Do Kantona.

Seniorski tim, na čelu sa Šefom stručnog štaba Maidom Jabandžićem, furiozno je krenuo u novu sezonu A2 lige FBiH, gdje će pokušati u jakoj konkurenciji izboriti play off za ulazak u A1 ligu FBiH.

Treba istaći da je Maid Jabandžić, uz nekoliko pojačanja, okupio mlade domaće igrače (u prvi tim priključena su i četiri juniora), te sastavio tim koji ima kvalitet da se ravnopravno bori za ulazak u viši rang takmičenja.

Volonterskim radom Uprave “Gradine”, zajedno sa sponzorima i prijateljima kluba, nastoje se obezbjediti sredstva za kvalitetan rad sa omladinskim kategorijama, kao i za kvalitetan seniorski tim, koji će na najbolji način da promoviše svoj klub i naš Tešanj.

Samo naprijed “Gradina”!

Loading