Edukacija trenera, sportskih radnika i sportista.

Sportski savez općine Tešanj, u okviru projekta „Za jednakost u životu“, organizuje jednodnevnu edukaciju trenera, sportskih radnika i sportista sa područja općine Tešanj, koja će se održati dana 16.12.2019. godine (ponedjeljak) sa početkom u 17:00 sati, u konferencijskoj sali JU „Opća biblioteka“ Tešanj (sala u prizemlju biblioteke).

Edukacija ima za cilj širenje sportske kulture i sportskog načina života, stvaranje navike zdravog življenja, bolju socijalizaciju djece i razvijanje takmičarskog duha, te jačanje organizacionih sposobnosti sportskih klubova.

Teme i predavači:

  • SPORT ZA DJECU SA POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU – mr. Esad Bašić,
  • ZNAČAJ TRČANJA U PROCESU FORMIRANJA MOTORIČKOG FUNDAMENTA – dr.sci. Behudin Bajgorić,

Teoretski dio edukacije će se održati u konferencijskoj sali biblioteke, od 17:00 sati, dok će se praktični dio vršiti u sportskoj dvorani „Musala“ od 18:00 sati.

Pozivamo sve zainteresirane, a naročito predstavnike sportskih klubova, udruženja i asocijacija sa sportskim predznakom, da se odazovu na ovo stručno usavršavanje.

Projekat „Za jednakost u životu“ realizuje se u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), kojeg finansira Evropska unija a implementira UNDP.

DOBRO DOŠLI!

Loading