NK TOŠK: Prozivka igrača i prvi trening.

U ponedjeljak, 20.01.2020.godine, u prostorijama Nogometnog kluba “TOŠK” Tešanj, obavljena je prozivka igrača, te odrađen i prvi trening na stadionu “Luke”. Igračima su se obratili predsjednik i članovi Upravnog odbora kluba, te im poželili sreću i dobre rezultate u nastavku sezone. Na prvom treningu je prisustvovao 21 igrač.

U nastavku donosimo izjavu Šefa stručnog štaba, Igora Remetića:

“Pun motiva i ambicija krećem u ove pripreme na dobro poznatom mjestu. Prvo želim da igrači budu zdravi i da od njih izvučemo 120 posto jer je ovo jedan novi tim u odnosu na jesenji dio. Kao što je poznato, ostali smo bez Koprivice, Mazića, Poturalića, Jusića a Šehić se vratio sa posudbe.

Vjerujem da su igrači koji su stigli kvalitetna riješenja na deficitarnim pozicijama i da će TOŠK imati jak tim. Stigli su: Skoko, Nuhanović, Skopljak, dok u narednim danima očekujemo dodatna pojačanja. Još su tu 3 igrača na probi (Šer, Kulovac i Halilović) a uskoro će na probu stići i Edson Leonel.

Vremenske prilike nam za sada otežavaju ovaj dio priprema. Sredinom februara ćemo pokušati otići u toplije krajeve naše zemlje ili Hrvatske.
Ambicije su jasne: pokušati iskoristiti pritisak koji je na Olimpiku, 6 bodova nije nedostižno”.

 

Loading