Karate klub “Unija” Tešanj među najboljim na turniru “BiH Valentinovo” u Tuzli.

Članovi Karate kluba “Unija” Tešanj su u subotu, 15.02.2020. godine, zabilježili odličan nastup na 5. međunarodnom otvorenom karate turniru “BiH Valentinovo”, kojeg je organizovao Karate klub “Do” iz Tuzle, u saradnji sa Karate savezom Tuzlanskog kantona i Karate savezom BiH.

Turnir je okupio 11 zemalja (Njemačka, Hrvatska, Srbija, Belgija, Crna Gora, Slovenija, Austrija, Makedonija, Italija, Mađarska i BiH) sa 104 kluba, 80 ekipa i 1059 takmičara, koji su odmjerili svoje snage na 8 borilišta.

Prema zvaničnim takmičarskim kategorijama i po takmičarskom pravilniku, naš Karate klub “Unija” Tešanj osvojio je prvo mjesto, što stoji i na eKarate.ba, zvaničnom web sajtu za ova takmičenja. Prema ovoj tabeli, prvo mjesto osvojio je naš klub, drugo mjesto Karate klub “Iskra” iz Danilovgrada (Crna Gora) a treće mjesto Karate klub “Omladinac” iz Podgorice.

Međutim, po okončanju turnira, organizator je odlučio da boduje i neslužbene kategorije, tako da je, prema podacima organizatora, crnogorski klub KK “Omladinac” iz Podgorice osvojio prvo mjesto, drugo mjesto naš Karate klub “Unija” Tešanj, a treće mjesto Karate klub “Zmaj” iz Gradačca.

Sve u svemu, prvi ili drugi, u konkurenciji 104 kluba i 1059 takmičara, naši su mladi karatisti i ovoga puta pokazali da vrijedno treniranje uvijek daje rezultat, te svojim pojedinačnim i ekipnim nastupima svoj Karate klub “Unija” Tešanj doveli u sami vrh te pokazali da posjeduju kvalitet za velike domete.

ČESTITAMO!

 

 

Loading