Vikend sa FK “BORAC” Jelah.

Sportski praznik ovog vikenda na Šibovima!
Subota i nedjelja nam donose pet odličnih utakmica koje igraju selekcije Borca, a tri super jake utakmice navijači Borca će moći gledati na Šibovima.

U subotu u 13.30 sati u Jelahu seniori Borca koji se trenutno nalaze na petom mjestu na tabeli dočekuju trećeplasiranu ekipu Bosna Sema iz Sarajeva.

Prije početka sezone Sarajlije su na velika vrata najavljivali ambicije za prvo mjesto i ulazak u viši rang i sigurno je da se radi o vrlo kvalitetnoj ekipi koja će pokušati uzeti bodove u Jelahu, ali seniori Borca će spremni dočekati svoje goste i dati svoj maksimum kako bi pobjedili i pobjedom pretekli svoje subotnje rivale na tabeli.
Sigurno je da će ovo biti jedna od najznačajnijih i najboljih utakmica na Šibovima u ovoj polusezoni pa zbog toga pozivamo naše navijače da u subotu u 13.30 sati dođu na Šibove i budu uz ekipu Borca kad je to najpotrebnije.

1

 

Ako ćemo u subotu gledati super dobru utakmicu, u nedjelju ćemo ih gledati čak dvije.

U 11:00 sati na Šibovima možemo pogledati veliki derbi između kadeta Borca koji su na trećem mjestu i prvoplasirane Iskre iz Bugojna.
Iskra je uvijek davala odlične igrače i takva je i ova generacija kadeta Iskre, koja je po mnogim sportskim stručnjacima bolja i od većine premijerligaških ekipa.
Ali naši kadeti su naučili igrati pod pritiskom protiv jakih ekipa, i ukoliko u nedjelju navijači Borca ispune tribine Šibova kako bi pomogli ovim mladim momcima ne sumnjamo u dobar rezultat naših kadeta protiv trenutnog prvaka.

Druga nedjeljna utakmica na Šibovima će se odigrati u 13:00 sati kada će naši juniori koji su u uzlaznoj formi odigrati vrlo važnu utakmicu protiv juniora Iskre.
Ne treba ponavljati koliki je značaj da na tribinama Šibova bude što više navijača Borca jer je sigurno da ovim mladim igračima koji su naša budućnost mnogo znači podrška najvjernijih navijača, i oni očekuju veliku podršku u nedjelju.

2

 

Osim utakmica u Jelahu naši pioniri i predpioniri u nedjelju igraju utakmice u Žepču protiv odličnih domaćina NK Žepče.

Nadamo se i vjerujemo kako će ove dvije najmlađe selekcije Borca dati svoj maksimum i pokušati da osvoje vrlo važne bodove koji bi im mnogo značili u nastavku prvenstva.

4

Sretno svim ekipama i da nas u subotu i nedjelju obraduju pobjedama.

tekst i foto: Jasko Sadiković.

Loading