Klub borilačkih sportova “Taekwondo akademija Tešanj” – uspjesi i rezultati u 2015.

Klub borilačkih sportova Taekwondo Akademija Tešanj – Šije osnovana je 03.10.2013. godine i za vrlo kratko vrijeme postala prepoznatljiva po rezultatima koje ostvaruje na takmičenjima.

Budući da nema vlastiti prostor za treninge, trenira se u Osnovnoj školi „Mustafa Mulić“ Šije, u učionici jer škola nema fiskulturnu salu.  Iz te učionice, bez adekvatnih uslova za kvalitetan trening, napravljen je jedan ozbiljan klub, sa puno kvalitetnih boraca, koji osvajaju velika takmičenja.

U 2014. godini,  nastupali se na 4 takmičenja i osvojeno je ukupno 47 medalja i to: 16 zlatnih, 12 srebrenih i 19 bronzanih medalja. Osvojena  su i 3 pehara i to : Tukić Adelisa za najbolju takmičarku u borbama i Muslija Ajla za najbolju u formama na Državnom prvenstvu u Bijeljini,  Mehmedović Nadina za najbolju u borbama na „Sokol Openu“,  u kategoriji mladjih kadetkinja, u ovoj  godini klub je dobio i 4 državna prvaka.

U 2015. godinu  krenulo se sa još većom motivacijom i podrškom sredine, da se ostvare jos bolji rezultati. 2015. godina bila je izuzetno uspješna, i na 4 takmičenja osvojeno je  66 medalja i to: 20 zlatnih, 15 srebrenih, 31 bronzanu medalju kao i 2 pehara: Pehar za najbolju kadetkinju na Državnom prvenstvu u borbama – Škiljo Fatima, drugi pehar je dobio klub na državnom prvenstvu u Visokom za osvojeno 3 mjesto u BiH u poretku klubova. U 2015. godini Takwondo akademija Tesanj ima novih 7 Državnih prvaka u borbama,  sto predstavlja veliki uspjeh za ovaj mladi klub.

Najbolji član kluba je Škiljo Elman, odličan učenik 4 razreda osnovne skole, koji je 2 godine zaredom Državni prvak u borbama, trenutno ima preko 30 borbi i nema niti jednog poraza, sve osvojene medalje su zlatne, sve borbe su završene prekidom ili nokautom.

Taekwondo Akademija Tešanj ima još puno dobrih članova kao što je Elman Škiljo i oni ce to potvrditi na takmičenjima koja slijede, s ponosom to ističu treneri Elvin Mehmedović i Irfan Mahmutović.

 

Loading