Trenerica Puljić izvršila prozivku igračica ženske selekcije FK “Borac” Jelah.

U nedjelju, 07.02.2016. godine, na stadionu “Šibovi” u Jelahu, nova trenerica ženske selekcije FK “Borac” Jelah Arijana Puljić izvršila je prozivku igračica koje će u proljetnom dijelu sezone konkurisati za mjesto u seniorskoj ekipi.

Odazvao se veliki broj igračica, a uz Arijanu prisutne igračice su pozdravili i Aljo Dizdarević, koordinator trenera FK “Borac” i Amra Kantić, član Upravnog odbora kluba.

Na prozivki nova trenerica je upoznala prisutne sa planovima i načinom rada, koji bi trebao doprinijeti kvalitetnijoj igri i boljoj poziciji na tabeli, kako bi se u drugom dijelu sezone osigurao opstanak u Prvoj ženskoj ligi FBiH. 

Prilikom izlaganja planova i načina rada mogla se primjetiti velika doza ozbiljnosti i profesionalnosti, kako kod stručnog štaba tako i kod igračica, u svlačionici vladao potpuni red i disciplina, što je upravo trenerica Puljić i isticala u svom izlaganju.

Osim kvalitetnog pristupa i zalaganja na treninzima i utakmicama, trenerica je stavila naglasak i na promociju kluba kroz škole i ostala mjesta gdje se okupljaju mlade djevojke, kako bi se što više djevojaka i djevojčica učlanilo u klub. 

U planu je formiranje i kadetske ženske ekipe kako bi i mlađe djevojčice kvalitetnim treninzima i utakmicama imale više prilika da pokažu svoj talenat, te kako bi se kroz kadetsku selekciju dobio vlastiti izvor igračica za seniorsku ekipu. 

Takmičarski dio polusezone je planiran za april, vjerujemo da će trenerica Puljić imati dovoljno vremena da izvuče maksimum od ovih igračica i da ih kvalitetno pripremi kako bi se osigurao ostanak u Prvoj ligi, što i jeste glavni cilj za ovu sezonu.

Nekoliko fotografija sa prozivke, objektivom našeg Jaska Sadikovića:

91 2 3 4 5 6 7

Loading