Turnir u nogometu za djevojčice osnovnih škola.

Jučer (nedjelja, 05.06.2016.godine) je na stadionu “Šibovi” u Jelahu, po prvi put održan turnir za djevojčice iz osnovnih škola sa područja  općine Tešanj, pod nazivom “Reci DA ženskom nogometu/fudbalu”.

Firma “Kantić Touristik” u saradnji sa FK “Borac” iz Jelaha i Društvom pedagoga fizičke kulture općine Tešanj, bili su organizatori ovog izuzetno kvalitetnog sportskog spektakla na kojem je učešće uzelo oko 80 djevojčica iz osam osnovnih škola sa područja Općine Tešanj.

Na turniru su učestvovale ekipe iz:
– OŠ “Džemal Bijedić”, Miljanovci,
– OŠ “Gazi-Ferhad Beg”, Jablanica,
– OŠ “1.mart”, Jelah,
– OŠ 2Huso Hodžić”, Tešanj,
– OŠ “Rešad Kadić”, Krndija,
– OŠ “Mustafa Mulić”, Šije,
– OŠ “9. Septembar”, Medakovo, i
– OŠ “Kulin Ban”, Tešanjka.

Iako je rezultat bio u drugom planu, poredak najbolje plasiranih ekipa je sljedeći:

  1. mjesto – OŠ “Džemal Bijedić” Miljanovci,
  2. mjesto – OŠ “Gazi-Ferhad Beg” Jablanica,
  3. mjesto – OŠ “1. Mart” Jelah.

Najbolji strijelac je Mirela Lihić a najbolji golman Karahmet Hanifa.

U vrijeme pauze za ručak i odmor revijalno pokaznu utakmicu su odigrale članice ženske selekcije FK “Borac” Jelah, koje su sa svojom trenericom Arijanom Puljić, sve do jedne bile aktivne tokom cijelog turnira.

Pored lijepe igre i druženja igračica, bitno je istaknuti  i odličnu organizaciju turnira, prije svega predstavnika firme “Kantić Touristik” Amre Kantić Bećarević, (koja je ujedno i član Upravnog odbora FK “Borac” Jelah), koja je izvrsno koordinirala cijelim turnirom, a u čemu su joj pomogli i odlični profesori fizičke kulture iz osnovnih škola, bez kojih ovaj turnir ne bi bio ni održan.

Takođe, istakle su se i igračice i trenerica ženske selekcije FK “Borac” Jelah,  koje su sa velikim entuzijazmom i nesebičnošću cijeli dan bile na raspolaganju svim učesnicama turnira  i koje su obavile veliki dio posla u samoj organizaciji turnira.

12 13 14 15 16

6 7 8 9 10 11

Loading