Sve utakmice 7. kola II nogometne lige FBiH – grupa “Centar” u subotu.

Kompletno 7. kolo II nogometne lige FBiH – grupa “Centar” se igra u subotu, 01.10.2016. godine, sa početkom u 15:30 sati. U nastavku osvrt na dešavanja u ovoj ligi od našeg Senada Durkalića:

Sve utakmice sedmog kola II nogmetne lige FBiH – grupa “Centar” igraju se u subotu, 1. oktobra, sa početkom u 15:30 sati. Razlog: Izbori su u nedjeljnom terminu. Za klupske kase onih koji igraju nedjeljom to nije dobra vijest ali državni interesi su iznad ostalih, “šta je tu je”.

Zbog toga su ljubitelji nogometa sa općine Tešanj onemogućeni da posmatraju jednu od dvije važne utakmice, budući da se igraju istovremeno:

Derbi kola je u Tešanjci gdje će trećeplasirana “Pobjeda” ugostiti vodeći “Natron”, koji je uz “TOŠK” do sada jedina ekipa bez poraza. “Pobjeda” bi mogla pomrsiti račune Maglajlijama ali to neće biti lagan posao. Ekipa iz Maglaja ima najefikasniju navalu, odličnu odbranu a strijelac lige Dizdarević trpa lopte u protivničke mreže kao što vrhunska kuvarica filuje paprike za svadbeni ručak.

U drugoj utakmici “TOŠK” je domaćin Ilijašu, koji je pretposljednji na tabeli. “TOŠK” ima odbranu sa najmanje primljenih golova ali i navalu sa najviše upropaštenih prilika. Hoće li se upravo protiv Ilijaša probuditi?

FK “Borac” je treći predstavnik općine Tešanj i gostuje u Sarajevu kod ekipe “Novi Grad”. Dvije ekipe koje se po prvi put susreću u utakmici za bodove. “Jelašani” solidno igraju na strani i mogli bi popraviti utisak iz propusta načinjenih kod kuće.

Zanimljiv okršaj očekuje se i u Zavidovićima. Susreću ekipe koje nose imena svojih lijepih rijeka (Krivaja-Usora). Čiji će talasi biti jači a bujica potopiti onu drugu vidjet ćemo. Naš znak je 0 (neriješeno).

U ostalim utakmicama, “Azot” je favorit protiv “Mladosti” kao i “FAMOS” protiv solidnog “Rudara”. “Žepče” i “Radnik” će vjerovatno odigrati najneizvjesniju utakmicu. “Žepčaci” se bude dok “Radnik” igra promjenjivo. Poraz na startu na domaćem terenu od “Natrona”, pa osvojen bod u Tešnju, zatim remi protiv “FAMOS”-a ne daju ulogu favorita Hadžićanima.

Bilo kako bilo, u subotu, sve ekipe će, u predvečerje općinskih izbora, pokazati šta znaju, mogu i hoće. Jedno je sigurno, poslije 7. na redu je 8. kolo i novi derbi: “Pobjeda”- “TOŠK”.

Jesen je, lišće opada ali interes za dogadjanja u II nogometnoj ligi “Centar” raste za što su zaslužne ekipe iz vrha tabele “Natron”, “TOŠK”, “Pobjeda” i “Radnik”.

Loading