Prvi ribolovni KUP Grada Zenice: Dobri rezultati naših ekipa.

U subotu, 01.10.2016.godine, u organizaciji UGSR “BISTRO” Zenica, održan je Prvi ribolovni KUP Grada Zenice. Takmičenje je održano na rijeci Bosni, na takmičarskoj stazi Drivuša.

Takmičenje je otvorio prigodnim govorom predsjednik udruženja Zijad Sinanović. Na takmičenju je učestvovalo dvanaest ekipa seniora koje su stigle iz Sarajeva, Tešnja, Vogošće, Breze, Jajca, Visokog, Ilijaša i Zenice.

Nakon četverosatnog ribolova izvršeno je vaganje ulova i sumiranje rezultata od strane sudijske komisije. Ostvaren je slijedeći poredak:

1. USR “SARAJEVO -1906” Sarajevo,
2. SRD “JELAH-TEŠANJ” Tešanj,
3. SRD “VOGOŠĆA” Vogošća,
4. USR “BLINKER” Kalošević, Tešanj.

3

Najboljim pojedincima u sektorima uručene su medalje, dok su najboljim ekipama uručeni pehari, medalje i diplome. Majstor staze je Mirza Alić, sa ulovljenih 10,6 kg ribe, kojem je uručen pobjednički pehar dok je prelazni pehar uručen najboljoj ekipi USR “SARAJEVO 1906” iz Sarajeva. Bilježimo i dobar pojedinačni uspjeh naših takmičara:

5

4

Dodjela nagrada i zajednički ručak upriličeni su u restoranu “ALMY” u Zenici. Organizator je pripremio i održao takmičenje na visokom nivou u svim segmentima djelovanja te im ovom prilikom čestitamo.

Bistro!

Loading