Sastanak rukovodstva Sportskog saveza općine Tešanj sa Općinskim načelnikom.

Jučer (utorak, 06.06.2017. godine), u kabinetu Općinskog načelnika Suada Huskića, upriličen je sastanak kojem su prisustvovali predstavnici Sportskog saveza općine Tešanj i Općinski načelnik sa svojim saradnicima.

Teme jučerašnjeg sastanka bile su, prije svega, finansiranje sportskih klubova te stanje sporta na području općine Tešanj. Predstavnici Sportskog saveza su iznijeli trenutno stanje te zaključke sa nedavno održane Skupštine Sportskog saveza, kao i određene probleme koje tište sportiste i sportske klubove na području općine.

Nakon vrlo konstruktivne rasprave, doneseni su i određeni zaključci, vezano za način rada i finansiranje sportskih klubova i sporta uopće, rad općinskih monitoring timova te prijem istaknutih sportista i klubova koji su u proteklom periodu zabilježili dobre sportske rezultate.

Nadamo se i očekujemo da će realizacija zaključaka sa ovog sastanka u značajnoj mjeri doprinijeti poboljšanju stanja u sportskim klubovima te omogućiti bolje uslove sportistima za postizanje još boljih sportskih rezultata.

Loading